5. Видение

5. Видение

Тя беше съвременна, привлекателна млада жена в двадесетте. Докато беше в леглото с любовника си, съпругът й се появи неочаквано, пребивайки прелюбодееца и изхвърляйки го навън. Междувременно, младата жена извика полицията и когато полицаите дойдоха, тя изиска от тях да арестуват съпруга й. Защо? Защото, обясни тя, той обезпокоил интимността и е нарушил „правата“ й! Тя излезе извън кожата си, чудейки се докъде е стигнал този свят, когато полицаите отказаха да се намесят.
Изненадани ли сте? Не трябва. Притчи 29:18, във Berkeley Version, казва, „Там където няма видение хората полудяват; но щастлив е онзи, който пази закона.“ Значението на „видение“ е пророческо служение, което вярно проповядва словото на Бога, така че хората, чрез средствата на Божия закон, да имат светило за пътя си, а оттам и видение. Сега това видение е изчезнало при много хора, и като тази млада прелюбодейка, идеите им за „права“ са управлявани от греха вместо от Божия закон.
Младата жена се ядоса и огорчи много поради това, което тя смяташе за провал на полицията. За нея имаше нещо нередно с един социален ред, който не можеше да защити „свободата“ на някой като нея. Социалният ред беше „репресивен“ и враждебен към свободата, която тя чувстваше.
Тя не е сама. Милиони се съгласяват с нея. В резултат, хората полудяват, а социалния ред страда, защото няма видение. А видение може да има само тогава, когато словото на Бога се проповядва вярно и сериозно се взима под внимание.
Днес има много гласове, които говорят и много неща за слушане. Ти слушаш ли словото на Бога? Или си като младата жена, без видение, нарочно заслепяващ себе си пренебрегвайки Божието слово?
Р. Дж. Ръшдуни
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s