Оставете държавната администрация и останете верни на свободата

Мои християнски братя,

Не разбирам, защо точно сега сте толкова загрижени за държавната администрация. Нищо не се е променило. Съединените щати са все още демокрация, управлявани от волята на мнозинството под неформална конституция. Америка продължава да има върховен президент, задгранични войни и конфликти, и силна вътрешна държава. Плюс това, тази страна във времето е показала, отново и отново способността да прехвърля управлението на един управляващ елит към друг по мирен начин. Спомнете си, че вие гордо поздравявахте нашите войници, когато заминаваха за чуждите земи, за да се бият и убиват за същата тази политическа система, която поставяте под въпрос сега.

Със сигурност вашите идеи вече не са мнозинство, но демокрацията винаги е поддържана на малцинството. И тъй като сега сте политическо малцинство, можете да започнете народно избирателни действия, за да придобиете още веднъж политическа сила.  Възможно е в рамките на две години да пробутате отново вашият план на останалото население – можете да храните Левиатана, така че когато се отвърже отново от враговете ви, той ще се върне при вас с отмъщение.

От години слушам, как защитавате правителството. Играете си игра на вербални аргументи, когато гласувате за правителствени намеси и после си измивате ръцете като казвате, „ние трябва да следваме държавните власти.” Консервативните християни са значима част от електората, не мнозинство, но все пак значителна част. От години насърчавате правителството да се меси във всички аспекти на живота. И правителството се съгласява. И сега същата тази сила да се меси е употребена срещу вас. Наистина ли очаквахте друго развитие на нещата? В Рим, когато Павел пише да се покоряваме на властите, той има предвид да им се покоряваме с респект на нещата в техните приоритети. Така че, да, християните не трябва да се въвличат в действия нарушаващи частната собственост, такива като бунтовете за храна подобни на онези по времето на Рим. Но Павел никога не е имал предвид за християните да действат като Цезар в избирателните кабини или политическите служби, и после да се облегнат на обвивката на политическата власт.  Като християни ние вярваме, че семейството и брака са Божии институции. Но вие насърчавате правителството да се меси и разрушава същите тези институции. Там където брака и семейството съществуват под Бога, вие водите политически войни да бъда изместени под неформалната власт на държавата. Истинско вероотстъпничество. И сега получавате възнаграждението за греха си.

Наскоро слушах по Американското Семейно Радио, как потапянето под вода на човек се описваше като ефективен метод за разпит. Изтезание? Абсолютно не. Няма външни белези, няма кръв, затова не е мъчение. Това потапяне под вода е било използвано в Испанската инквизиция да накаже, заплаши и изтръгне признания, а това че психиката и ума се увреждат в процеса не е от значение.

Американският мит от моята младост беше образа на Американски войник освободител раздаващ шоколад на децата на нашите врагове. Мъченията бяха инструмент на тоталитарните държави. Великата демокрация – САЩ – живееше под правилата на закон даващ същата протекция на всички. Митът отдавна е умрял; кондензирал във вода, която произвежда давеща се реакция в ума на давещият се. И все пак, мои консервативни християнски братя, у вас няма и капка колебание, когато митът се извращава. Навремето мъчението беше насилствен акт, а сега е основно задължение в дома на свободните – християнско задължение на това отгоре.

Мои консервативни християнски братя, вие не разпознавате следното: същата тази техника е много вероятно да бъде използвана върху вас в бъдещето. Запитайте се: Ако на разруша това действие на давенето под вода и го защитавам като всяко друго средство за истината, ще се изненадате ли, когато, при следващата инквизиция, намерете себе си леко приведен над ваната с правителствен агент бавно отварящ крана с вода? Ще се изненадате ли? Разбира се, сега ревете по подобен начин оплаквайки загубата на свободната реч. Страхувате се, че властта, която дадохте на правителството ще се обърне срещу вас. Страх ви е – и оправдано – че повече няма да можете да проповядвате Библията – защото Библията вече не е истината на онези на власт – без да се сблъскате със законови заплахи, затвор, или давене.

Но когато възхвалявате демокрацията – златното теле на държавната администрация – над Бога на библията, не трябва да очаквате нищо друго. Не трябва да се преструвате на изненадани както Аарон направи казвайки на Мойсей, че телето се е появило изведнъж от огъня – че нито една част от него не Аароново творение или изработка.

Въпреки всичко, продължавате все още да гледате на правителството като на разрешение. И продължавате да избирате Републиканската партия като неравен партньор. И все пак вашите Републиканци бяха тези, които радостно си приписаха повече права, отколкото вие отменихте. Казаха ви, че ще бъдете единствено в безопасност, когато сте под силна държава – и вие повярвахте.

Така че вие разменихте свободата – като свободата да проповядвате Библията – за фалшиво обещание за сигурност, точно както нашите предци размениха игото на царя с фалшивото обещание за сигурност от близките народи.

Разбира се, свършиха треперещи пред Ровоам, Соломоновият син, който каза, „Сега, ако баща ми ви е товарил с тежък хомот, то аз ще направя още по-тежък хомота ви; ако баща ми ви е наказвал с бичове, то аз ще ви наказвам със скорпии.” Точно както вие треперите днес пред скорпионите на Обама, сина на Буш. Става въпрос за повече от сигурност. Точно както Израелтяните искаха цар, за да впечатлят съседните народи, вие търсите върховен президент и експанзивна войскова мощ, за да впечатлите народите на света. Наслаждавате се на правителство, което може да покрие планетата в кубинки и униформи, докато търси врагове на всеки ъгъл.

Понякога се питаме, „Какво би направил Исус?” Аз бих попитал, „Дали Исус щеше да поздрави давенето като средство за истината? Щеше ли да си партнира с Републиканската партия или каквато и да е друга политическа партия относно това, за да постигне световна сила? Щеше ли да си партнира с държавата, за да спаси живот и спечели души? Щеше ли?”

Мои християнски братя, трябва да се освободим от държавната вихрушка. Трябва да спрем да търсим следващите избори и Републиканската партия като наше спасение. И трябва да спрем да използваме меча на правителството за собствени цели.” Забележка: Докато левите търсят да ни направят безчувствени към моралната перверзия, десните искат да ни направят безчувствени към насилието. И двете страни търсят да направят безчувствени към силата на злото.

Април 28, 2009

Джим Федако е баща на шест деца, които обучава в дома си в Lewis Center, OH, и поддържа блогът: AntiPositivist

Превод: Явор Русинов

Advertisements

One thought on “Оставете държавната администрация и останете верни на свободата”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s